flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Межівський районний суд Дніпропетровської області

Пілотний проєкт щодо оцифрування документів в судах Донецької та Луганської областей

10 грудня 2021, 09:44

Пілотний проєкт щодо оцифрування документів в судах Донецької та Луганської областей

 
 

Сьогодні, 10 грудня 2021, закінчено реалізацію спільного пілотного проєкту Державної судової адміністрації України та Програми ООН із відновлення та розбудови миру щодо оцифрування документів в судах Донецької та Луганської областей.

Мета проєкту - відпрацювання технологій сканування документів, що надходять в суди, а також розрахунок нормативів сканування документів.

Програмою ООН із відновлення та розбудови миру закуплено та передано комп’ютерне обладнання для сканування документів, розроблено технічне завдання та відібрано кандидатів, які безпосередньо оцифровували документи в судах, а саме: Сєвєродонецькому міському суді Луганської області, Артемівському міськрайонному суді та Жовтневому районному суді міста Маріуполя Донецької області.

З 13.09.2021 по 10.12.2021 в Сєвєродонецькому міському суді Луганської області, після проведення необхідного попереднього інструктажу, здійснювала оцифрування документів Юлія КОРОТІНА. Спеціалістку суд забезпечив робочим місцем, доступом до комп’ютерного обладнання для сканування документів, необхідними документами для сканування на щоденній основі.

 

Довідково:

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програма ООН із відновлення та розбудови миру забезпечує пріоритетні потреби на сході України ще з початку збройного конфлікту навесні 2014 року. Програма спрямована на зміцнення громадської безпеки та соціальної згуртованості, підтримку відбудови економіки постраждалих від конфлікту громад і реалізацію реформ децентралізації влади та охорони здоров'я на підконтрольних уряду України територіях Донецької та Луганської областей.

Загальний бюджет на 2019 – 2022 роки становить понад 80 мільйонів доларів США.

Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Програма ООН із відновлення та розбудови миру складається з трьох компонентів: компонент I: Економічне відновлення та розвиток інфраструктури; компонент II: Місцеве самоврядування та реформа з децентралізації влади; компонент III: Громадська безпека та соціальна згуртованість.

Програма ООН із відновлення та розбудови миру працює в 6 областях: Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській; Програма з верховенства права працює в Житомирській області.